Горски пожари отнеха живота на най-малко шестима души и нанесоха големи

...
Горски пожари отнеха живота на най-малко шестима души и нанесоха големи
Коментари Харесай

Огнен капан: Горски пожари бушуват на Хавайските острови

Горски пожари  лишиха живота на минимум шестима души и нанесоха огромни вреди на остров Мауи в Хавай. Някои хора бяха принудени да скочат в океана, с цел да се спасят от дима и пламъците, оповестява Ройтерс, като се базира на публични лица.

Снимка: Reuters

Драматично видео с дрон от вторник през нощта запечатва мащабите на опустошителните горски пожар и.

Западната част на острова, в това число туристическият курорт Лахайна, беше съвсем блокирана, като единствено една автомагистрала към момента е отворена. Видеоклип демонстрира по какъв начин горският пожар и мощните ветрове минават през туристическия град.

Ветровете, провокирани от урагана Дора, и ниската мокрота на въздуха са отговорни за разрастването на пожарите. Разрушенията са необятно публикувани и е прекомерно рано да се дефинират като количество.

Снимка: Reuters

На Хавайските острови горят към седем горски пожара. Местните медии оповестяват, че десетки домове са унищожени, а над 10 000 души са евакуирани в западната част на Мауи. Около 15 000 домове са без електричество.

Поредица от сателитни фотоси демонстрира мащаба на разрушенията. Снимките преди и след демонстрират елементарни здания, пътища и крайбрежни зони в Лахайна, които по-късно са били с пепеляв цвят след разрушенията в сряда. На някои от инфрачервените фотоси са изобразени огромни елементи, оцветени в червени нюанси, които демонстрират здрава растителност в пейзажа, само че цветовете са доста понижени на фотосите, направени след пожарите.

Ситуацията на Хавайските острови припомня сцените на опустошаване в други елементи на света това лято, когато горските пожари, породени от рекордни горещини, постановиха евакуацията на десетки хиляди хора в Гърция, Испания, Португалия и други елементи на Европа.

Горещините провокираха големи пожари и неочаквани летни стихии

Учените настояват, че провокираното от индивида изменение на климата, дължащо се на потреблението на изкопаеми горива, усилва честотата и интензивността на сходни рискови феномени. Те предизвестяват, че държавните чиновници би трябвало да понижат излъчванията, с цел да предотвратят климатичната злополука.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР